Våra smaker
Handtillverkade chokladpraliner
Årets pralinkalender
24 av våra populäraste praliner under året, väl utvalda och såklart med en touch av julens smaker. Våra praliner i julkalendern är utan kokos, mandel & nötter. Innehåller naturliga smaker.
Lucka 1. Pepparkaka Lucka 13. Saffran
Lucka 2. Päron Lucka 14. Rom tryffel
Lucka 3. Lakritsfudge Lucka 15. Viol
Lucka 4. Granskott Lucka 16. Söt lakrits
Lucka 5. Brynt smörkola Lucka 17. Toffée
Lucka 6. Capuccino Lucka 18. Mjölkchokladtryffel
Lucka 7. Glögg & dulce Lucka 19. Mintchoklad
Lucka 8. Mörk tryffel Lucka 20. Apelsin
Lucka 9. Passionsfrukt Lucka 21. Champagne
Lucka 10. Irish Coffée Lucka 22. Citrontryffel
Lucka 11. Hösthallon Lucka 23. Guldkant
Lucka 12. Rosé peppar Lucka 24. Salt Caramelle
Våra praliner tillverkas för hand i vår lokal på Norrvikens trädgårdar i Båstad. Vi tillverkar efter säsong och tycke. Vi har alltid våra populära smaker som Passionsfrukt, päron, mörk tryffel och lemoncud i vårt sortiment och såklart våra storsäljare som brynt smör och salt caramelle. Vi tillverkar mycket på beställning, till mindre fester, stora fester, hotell och gårdsbutiker.
I vår butik kan du köpa våra handtillverkade praliner i lösvikt eller i presentförpackningar. Önskar du få en ask skickad till dig så går det bra via vårt kontaktfosmulär här på hemsidan
Så småningom kan du läsa om våra praliner mer i detaljform på denna sida
Italiensk gelato på skånska
Stolta och glada kan vi presentera för er, vår egna Italienska Gelato. Tillverkad av oss på Chocolaterian. Lokalproducerat av bästa möjliga kvalitet, precis som våra praliner. Smakkombinationer och tydliga smaker rakt igenom. Ni kan köpa vår gelato med hem eller äta på plats. Vi har bara börjat skrapa på ytan, för det här med Gelato är riktigt hett!
Våra gelato-smaker varierar från dag till dag. Vi har alltid ett standardsortiment med våra populäraste smaker tex brynt smör, vanilj, choklad (såklart gjort på högkvalitets choklad) salt caramelle, mint choklad, lakrits och italienska sorbeter som tex mango& kokos och hallon
Vad är då skillnaden på Gelato och Glass? Jo, en gelato är baserad på mjölk medans en glass är baserad på äggula och grädde. Gelato innehåller mindre invispad luft och blir därmed mer kompakt och mer smakrik. Vår gelato tillverkas i liten skala, med noga utvalda råvaror och chokladen vi använder är delvis från Malmö Chokladfabrik. Viss gelato är med choklad, viss utan och vi tillverkar även sorbet som är mjölkfri.
Brynt smör, chocolate dream, stracciatella, salt caramelle, marängsviss, amarena cherry, Killebäckstorps mintcrisp, hallon, mango... det ffinns inga begränsningar och smakerna varierar dag till dag
Nu kan du även köpa med dig halvliters förpackning och färdiga tårtor från vår glassfrys